Saturday, 30 August 2014

Faedah Utama Shaklee Nutriferon


Bila cakap tentang Nutriferon Shaklee, mesti kita terus ingat Nutriferon  ni bagus bila demam, selsema, batuk, untuk resdung kan. Tapi sebenarnya ada BANYAK LAGI faedah Nutriferon ni.



Faedah utama:

~ Menguatkan sistem imun dalam 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

~ Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

~ Melindungi terhadap influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

~ Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi  kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

~ Kelewatan Penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

~ Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

~ Meningkatkan Menopaus - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.


~ Membantu masalah PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.


Hubungi Anis untuk dptkan Nutriferon Shaklee dan konsultansi yang terbaik,


Sebab Perlu Ambil Supplement


Pada zaman sekarang, pengambilan supplemen dalam kehidupan amat penting. Supplement amat membantu untuk tubuh badan kita sentiasa cantik, sihat dan cergas. Dengan adanya supplement secara tidak langsung kita boleh elakkan daripada pelbagai jenis penyakit. Lagipun ‘mencegah itu kan lebih baik daripada merawat kan?’. So jom baca sebab-sebab penting kita perlu mengamalkan supplemen di bawah ini.^^

1)Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan.

2)Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien. Hakikatnya nutrien hanya boleh didapati daripada pemakanan.

3)Buah-buahan dan sayur-sayuran yang ‘bertoksin’dan ‘tercemar’ akibat penggunaan racun serangga atau bahan kimia.

4)Amalan gaya hidup yang tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok.

5)Rutin pemakanan dan diet yang tidak seimbang disebabkan terlalu sibuk dengan urusan harian.

6)Gangguan penyerapan nutriendari makanan, akibat dari pengambilan kafein, gula dan garam yang berlebihan.

7)Kehilangan nutrien dalam makanan akibat terlalu lama dimasak.


8)Makanan tidak berzat terutamanya makanan di kedai makan, restoran makanan segera dan sebagainya.


Teringat pesan Prof. Dr Muhaya, "untuk perempuan terutamanya antara branded handbag and supplement, better pilih supplemt sebab supplemt ni akan kekal untuk kesihatan kita "^_^

Prof. Dr Muhaya pun dah bg green light untuk amalkan supplement dalam kehidupan seharian, anda mcm mana pula ?? X salah kan kita melabur duit kita untuk sesuatu yang akan memberi manfaat kepada diri sendiri. So buatlah pilihan yang betul agar kesihatan akan tetap terpelihara dengan sebaiknya.

Petua Awet Muda

: Mungkin ramai yang dah tahu petua awet muda dari Ustazah Fatima Az Zahrah ni. So sy nk kongskan juga sebagai panduan untuk kita semua. Semoga ianya bermanfaat buat semua. ^_*


Cara Pertama:

Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali.


Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri kita & utk kebahagiaan rumahtangga kita.



Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:

(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,

(56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),

(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya, (56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.


Cara Kedua:

Zikir di bawah dibaca untuk kita sentiasa kelihatan berseri, awet muda luaran dan dalaman, amalkan membaca zikir dengan cara seperti berikut :

= Baca 'Ya Badiyah' 1x
= Baca 'Ya Nur' 1x
= Baca 'Ya Hadi' 1x
= Baca 'Ya Allah' 3x


Baca zikir di atas dan tiup ke tapak tangan, kemudian sapu ke muka kita. Lakukan setiap hari. 

Thursday, 28 August 2014

Cara Jadi Ahli Shaklee

Nak jadi ahli Shaklee ada 2 cara, tapi sebelum tu mesti nak tahu kan apa kelebihan jadi ahli Shaklee kan? Anda boleh klik disini, Kelebihan Jadi Ahli Shaklee .


Cara 1 : 


Dengan membayar yuran keahlian sebanyak RM65 seumur hidup. Tambah kos postage untuk Semenanjung Malaysia RM10 dan untuk Sabah dan Sarawak RM20. Nanti anda akan menerima starter kit/beg Shaklee direct dihantar dari HQ Shaklee di Subang tu ke rumah anda.

Dengan mendaftar sebagai ahli, anda sudah pun bergelar pengedar sah Shaklee di samping boleh beli semua produk Shaklee pada harga ahli. Jimat berganda-ganda. Jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh.

Cara 2 :

Untuk keahlian percuma pula, setiap pembelian barang Shaklee minimum RM680 dan ke atas iaitu 200 points (UV), anda secara automatik dapat menjadi pengedar Shaklee untuk seumur hidup. Yang lagi best, bukan sahaja dapat jimat yuran keahlian yang berharga RM75/RM85 tu anda juga akan dapat cek duit (bonus) bulan berikutnya yang akan dikreditkan kedalam akaun bank anda. Kalau kira-kira, sudah jimat rm100++ dah.

Contact Anis untk maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan. Nanti Anis akan bg details untuk bank in kan duit dan Anis akan prossenya secepat yang mungkin kerana sekarang ni pendaftaran ni boleh di lakukan dihujung jari je. Klik-klik dah siap. Nak tahu mcm mana, jom join ahli dlu ya. hehe ^_^




Cara Dan Kelebihan Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

: As salam dan selamat sejahtera.

Ok harini just nak cerita mengenai pendaftaran ahli Shaklee memandangkan ramai yg tertanya2 mcm mana nak jadi ahli, yuran pendaftaran dan modal yg perlu dikeluarkan utk join

Actually nak join jd member Shaklee ni mudah sgt hanya RM75 sahaja untuk seumur hidup tak perlu nak renew kalau ada beli brg dalam jangka setahun tu dah aktifla tu.

HANYA RM75 SAHAJA???

Yes hanya RM75 sahaja berserta postage utk memberkit. Nanti setiap org yg daftar akan dapat website sendiri.

Dalam bisnes Shaklee ni tak perlu nak keluarkan modal yg byk utk beli stok, boleh beli ikut keperluan sdri ataupun xyh beli langsung.

TAK PERLU BELI LANGSUNG???

Yes anda tidak perlu simpan stok di rumah pun utk customer, mcm mana caranya InsyAllah saya akan ajar apabila anda dah daftar semestinya biz ni sesuai utk yg nak buat part time, suri rumah and even student pun boleh buat asalkan rajin and letakla komitmen yg tinggi.


FREE MEMBERSHIP MACAM MANA YE???

Keahlian percuma pun ada ye tuan2/puan2 dan cik adik sekalian, Utk melayakkan mendapatkan free member ni anda perlu buat belian at least RM680 ke atas. Barang2 tu boleh campur, boleh share dgn kengkawan dan family.


DAH MAKAN SENDIRI TP BELUM JOIN AHLI

Rugi tau bila dah mkn sendiri, puas hati dgn Shaklee tp tak nak join. Percayakah anda boleh buat income 2,3,4,5 angka bila dah join nnti malah mcm2 benefit lg yg anda akan dpt mcm CAR BONUS, FREE TRAVEL, FREE UMRAH.




SAYA NAK JOIN TP TAK RETI MENJUAL

Setiap org dilahirkan sama tp mgkn ada org yg dah ada skil menjual ni naturally. Tapi sebenarnya skill tu boleh diasah asalkan mahu berjaya. Bagi saya bisnes Shaklee ni lebih meluas sbb produknya bagus dan pasarannya lebih besar

Nak2 skrg semuanya naik kan, tak nak ke dpt income at least 1k sebulan tambahan setiap bulan, at least bolehla topap mana2 lubang kan.


SAYA BERMINAT, MCM MANA NAK JOIN


Ok mcm saya kata seblum ni yuran pendaftaran hanya rm75

Anda boleh bank in duit atau deposit ATM dan saya akan terus uruskan pendaftaran right away. Sekarang ni semua hujung jari je tau, nak belajar tak? Nak belajar kena join dulu. Hehe. Tapi memandangkan Branch Shaklee kt Kota Bharu ni dekat sy lebih suka pergi ke sana sendiri. ^_^



KELEBIHAN MENDAFTAR DGN SAYA

Bila dah selesai semua pendaftaran, saya akan invite masuk grup2 tertentu yg byk membantu saya dr segi jualan, kuasai teknik marketing dan mcm2 lagi.

Setiap info produk dan cara makan pun semua lengkap, nota2 pun dah ready bg yg nak daftar. Insya-Allah sy akan guide anda dengan baik dan group2 shaklee juga banyak membantu antara satu sama lain. Tu best bila buat Shaklee. Boleh merapatkan silaturrahim sesama sendiri dan kami semua memang dh macam satu family tau.

Peluang dah ada depan mata. nak dengan tak nak je. Apa yg sy boleh beritahu kat sini memang best bile buat Shaklee. Orang lain tengah bulan dah habis gaji, kami ahli Shaklee dapat bonus. Alhamdulillah. rezeki dari Allah S.W.T.

Jom jadi sebahagian dari keluarga Shaklee, contact Anis untuk maklumat lanjut ya, ^^






Vita-Lea Iron Formula Shaklee


Multivitamin & Multimineral yang Hebat

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.



Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.


Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

* Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
* Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
* Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
* Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*


PERBEZAAN SHAKLEE 

Kemajuan Saintifik

 * Disokong oleh tujuh kajian klinikal

  
Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

 * Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.


Kualiti yang luar biasa

* Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*


Jom dptkan Vitalea dengan Anis,




Beza ESP dan Soya Biasa

: Sejak akhir2 ni, ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa. Kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kita yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan. Makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil.




ESP ialah protin. Kenapa protin penting?

Sbb protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama atau tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak atau cedera dengan tisu-tisu yang baru.

Apa yg BEST tentang ESP?

- merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian
- Berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
- ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.
- Kandungan lemak dlm ESP sangat minimum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.
- paling penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga


Kelebihan ESP

 - Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
- Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
- Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
- Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
- Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
 -ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.





Part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :


7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

1)Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic. Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic?

= Sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan dan dari segi kajian sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates. Jadi amatlah penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan sepanjang proses pembesaran soybeans ni.

2)Soybean tu mestilah Non GMO (tak dihasilkan secara genetic). Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?

= Sebab secara umumnya, soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural). Kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic.  Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian.  Toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.

3)Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino.

= Ni ciri yang amat penting. Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

4)Proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol.

= Alkohol tu haram. Salah satu hal gak. Tapi kalau dicuci dgn alkohol, ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone sehingga to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko kancer paru-paru dan sebagainya. Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.

5)Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan.

= Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. Sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

6)Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan.

 = Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result.

7)Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur kalsium.

= Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yg demikian unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.


nak dptkan ESP Shakle? contact Anis, 


Manfaat Vita E Shaklee


Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.

Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.
Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia.

Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.



VITAMIN E juga bertindak sebagai

- Awet muda
- Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
- Mengurangkan parut
- Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
- Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
- Merawat masalah keintiman (Vitamin Cinta suami isteri)
- Merawat masalah seksual lelaki
- Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi
- And yg best vitamin e ni dah ditambah dgn GRAPE SEED EXTRACT yg menambahkan lagi khasiatnya dan tahap powernya berbanding yg dulu



 Kebaikan kesihatan grape seed extract

- Menyingkirkan radikal bebas
- Mengurangkan radang (inflammatory)
- Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
- Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
- Mencegah masalah kelenjar prostat
- Melambatkan proses penuaan
- Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
- Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
- Membantu fungsi sistem saraf otak

- Meningkatkan daya pertahanan


berminat nk try Vita E ni? whtsapp Anis laju2 ya,^^



Kepentingan Vitamin B Complex Shaklee


Kita memerlukan vitamin dan mineral untuk mengekalkan kesihatan. Antara vitamin yang kita perlukan untuk kekal sihat adalah vitamin B kompleks.

Vitamin B kompleks adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air. Komponen B kompleks terdiri daripada:

1. B1 (thiamin)
2. B2 (riboflovin)
3. B3 (niacin)
4. B5
5. B6 (pyridoxine)
6. B12 (cobalamine)
7. Acid folic
8. Asid panthothenic
9. Biotin




Setiap komponen dalam vitamin B kompleks memiliki fungsi khusus. Vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia.

Kekurangan vitamin B kompleks boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.

Selain itu, kekurangan vitamin B kompleks juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B kompleks akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung.






KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS

1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. Mencegah stress.
7. Menguatkan antibodi tubuh.
8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
11. Mencegah anemia.





KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS UNTUK KANAK-KANAK

1. Merangsang pertumbuhan.
2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
3. Memberikan tambahan tenaga.


KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS UNTUK ORANG DEWASA

1. Menambah tenaga.
2. Mengurangkan stress.
3. Melambatkan proses uban di rambut.
4. Membantu meningkatkan konsentrasi.


KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS UNTUK IBU MENGANDUNG

1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).



Jom dptkan B Complex dengan agen Shaklee yg sah,


Pengedar Sah Shaklee kawasan Kuala Pilah, Negeri Sembilan (Kampung Melang, Kampung Jawa, Giant Kuala Pilah, Econsave Kuala Pilah dan UITM Kuala Pilah)


: As salam semua

Kepada anda yang berada di Kuala Pilah dan yg berdekatan boleh hubungi Siti Mashita (Ita) untuk dapatkan produk Shaklee free delivery. Dan pos juga ke seluruh Malaysia.


♥ Nama : Siti Mashita Bt Musa
♥ Sms/Whatsapp : 017-3143693
♥ FB Personal : Cici Gurlz Affens
♥ ID Shaklee : 1143110
♥ COD area :  
- Kampung Melang
- Kampung Jawa
- Giant Kuala Pilah
- Econsave Kuala Pilah
- UITM Kuala Pilah



Insya-Allah Ita akan berikan free consultant yg terbaik untuk anda.


Thank You  J